Ylätunniste

Avustajan arkea

Avustajan arkea

Mahdollistajien työpaikka

Meillä työskentelevät pääsevät toteuttamaan itsenäisesti ammattitaitoaan ja saavat kokonaisvaltaisen tuen kauttamme. Avustajillamme on apunaan nykyaikaiset sähköiset järjestelmät, joiden avulla työskentely ja yhteydenpito Spesioon on helppoa. Työntekijöidemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä vain hyvinvoivat työntekijät voivat levittää hyvinvointia eteenpäin myös asiakkaillemme.

Mikäli sinulla on kysyttävää avustajan työstä tai tarvitset neuvoja nykyisessä työsuhteessasi, meiltä saat apua ja tukea.

Lue lisää avustajiemme arjesta ja kokemuksista!

Muistikortti

Aloitin työt henkilökohtaisena avustajana, kun opiskelin tradenomiksi. Työnantajani oli vammautunut nainen, joka avun tarve oli pääasiassa kodin töissä ja asioinnissa. Työnantajani muisti oli huonontunut vammautumisen takia, joten työni ei ollut niinkään fyysistä avustamista vaan tehtäväni oli olla pääasiassa muistin tukena.

Tapasimme työnantajani kanssa noin kolme kertaa viikossa. Olin mukana ruokakaupassa, kirjastossa ja uimahallissa. Teimme yhdessä kotitöitä ja ruokaa. Olin työnantajani ”muistikortti” ja varmistin, että hän osaa reitin takaisin kaupasta kotiin tai ettei ruokaa tehdessä levyt jääneet päälle. Yhteistyömme kesti reilun vuoden verran.

Parasta työssäni oli se, että työnantajani sai toteuttaa oman näköistä elämää.

Anne

Miesten juttuja

Koulutukseltani olen puutarhuri ja henkilökohtaisen avustajan töitä olen tehnyt kohta kolme vuotta. Avustan kehitysvammaista aikuista miestä vapaa-ajalla. Hän asuu palvelukodissa.
Asiakkaani on kova pesäpallofani ja kalamies, joten kesällä hänen menonsa painottuvat pesiskentän laidalle ja järvelle. Talvella asiakkaani seuraa muuta urheilua ja tykkää käydä elokuvissa.
Meillä on samanlaiset mielenkiinnon kohteet ja yhteinen hurtti huumori.

On hienoa olla toisen apuna ja mahdollistaa hänelle omat, tärkeät menot!

Jouni

Arjen apuna

Koulutukseltani olen lähihoitaja. Tein pitkään osastotyötä, kunnes näin ilmoituksen avoimesta henkilökohtaisen avustajan paikasta. Pitkäaikaissairas mieshenkilö etsi itselleen henkilökohtaista avustajaa. Tarjolla oli kokoaikatyö. Muotoilin hakemuksen, pääsin haastatteluun ja minut valittiin työhön!

Työni on hyvin monipuolista. Työpäiväni alkaa aamutoimissa avustamisella, jolloin tehdään samoja asioita kuin muidenkin ihmisten arjessa: ensin avustan työnantajani vessaan, sitten pesulle, vaatteet päälle ja aamupalalle. Teen työnantajani suunnitelman mukaisesti kotitöitä, ruokaa ja olen mukana, kun hän asioi esimerkiksi kaupassa tai pankissa. Työnantajani osallistuu oman toimintakyvyn ja voinnin mukaan toteutukseen. Työnantajallani on käytössä erilaisia apuvälineitä kuten sähköpyörätuoli ja nostolaite.

Työnantajani on todella hyvä opastamaan, mitä tehdään ja miten tehdään.

Vaikka jonain päivänä olisi sellainen tilanne, että teen enemmän hänen puolestaan, hän kuitenkin aina ohjeistaa, mitä hän haluaa. Otetaanko kaupan hyllystä tummaa vai vaaleaa leipää, ja laitetaanko ruokaan lisää mausteita?

Koen, että työni on todella antoisaa ja merkityksellistä.

On ihana nähdä oman työn vaikutus niin konkreettisesti toisen arjessa! Suosittelen.

Kirsi

Mahdollistaja

Olin palaamassa äitiyslomalta työelämään, ja kaipasin vaihtelua aikaisempaan työhöni vanhusten hoidon parissa. Näin pienen lapsen henkilökohtaisen avustajan paikan te-palveluiden sivuilla ja päätin hakea paikkaa. Vaikka työkokemukseni olikin vanhuspuolelta, lapsen vanhemmat kokivat minun olevan sopivin henkilö vastuulliseen työhön. Perusteena oli juuri aikaisempi, vankka työkokemukseni ja siksi he valitsivat minut lapsensa henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Nyt olen avustanut poikaa jo puolitoista vuotta ja olen onnellinen, että lähdin kokeilemaan uutta haastetta.

Työ on antoisaa ja tunnen kuuluvani työhön lasten pariin!

Koen työni todella merkitykselliseksi, sillä se mahdollistaa, että lapsi voi mennä muiden lasten mukana päiväkodin touhuissa.

Maiju