Ylätunniste

Spesion kesätyöntekijät

Spesion kesätyöntekijät

Ihmisten auttaminen ja hyvä työyhteisö ovat työn parhaita puolia

Spesiolla työskentelee tänä kesänä kolme kesäntyöntekijää Joensuussa. Kuopiossa palveluesimiesten lomia sijaistaa Kirsi Koistinen, joka on ollut määräaikaisena työntekijänä jo alkuvuodesta alkaen.

Viivi Martiskainen (kuvassa vasemmalla) on Spesiolla töissä toista kesää. Hän on  koulutukseltaan talous- ja toimistopalvelujen merkonomi. Kesän aikana Viivi tuuraa Spesion palvelusihteereitä ja häneltä hoituvat niin laskutus kuin avustajien tuntien tarkastus. ”Isona” Viivistä tulee oman alansa ammattilainen. Spesiolla työskentelyssä Viivin mielestä on parasta mukavat työkaverit, mahtava työilmapiiri, sekä joustavuus työaikojen suhteen ja se, että työssä saa auttaa asiakkaita. Onnistumiset tuovat Viiville hyvän mielen sekä hymyn huulille.

Jo neljättä kesää Spesiolla oleva Jere Pautamo tekee myös palvelusihteerin tehtäviä. ”Parasta tässä työssä ja työpaikassa on hyvä porukka ja se, että joka kesä vastuu oman osaamisen myötä työtehtävissä on lisääntynyt.” Jeren taloushallinnon tradenomiopintoja on jäljellä noin 1,5 vuotta. Vielä hänelle ei ole aivan selvää mikä hänestä isona tulee, mutta jollain tavalla se liittyy numeroihin.

Heli Sinkkonen (kuvassa keskellä) on kolmannen vuoden sosionomiopiskelija ja valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Ensimmäistä kesää Spesiolla töissä oleva Heli tuuraa Joensuussa työsekenteleviä palveluesimiehiä  ja pitää työn parhaina puolina uuden oppimista ja ihmisten auttamista. Myös vastaanottava ja avoin työyhteisö ovat tuntuneet mukavilta. Tulevaisuudessa Heli on sosiaalialan ammattilainen, jolla on varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys. Kaikki on vielä avoinna, mutta ainakin aluksi Heli suunnittelee työskentelevänsä lasten parissa varhaiskasvatuksessa mutta ei pois sulje myöskään työtä vammaispuolella tai ikäihmisten parissa.