Ylätunniste

Spesio 20 vuotta – muistoja menneiltä vuosilta Kuopion toimipisteestä

Spesion 20 toimintavuotta sisältävät monenlaisia tapahtumia ja tarinoita. Liisa Ronkanen on työskennellyt Kuopion toimipisteessä sen perustamisesta saakka ja kertoo tarinatorstaissa muistojaan.

Tulin taloon vuoden 2009 alusta. Silloisen Avustajakeskuksen palkkalistoilla Kuopion toimispisteessä oli työaikansa puoliksi Tulkkikeskuksen kanssa jakava Merja. Tulin ensimmäiseksi kokoaikaiseksi työntekijäksi Savonmualle.

Varsinaisina asiakkaina oli työt aloittaessani kaksi henkilöä. Toisen asiakkaamme asioita hoidamme edelleen ja hänen pitkäaikainen henkilökohtainen avustajansa saa yhä palkkansa meidän kauttamme, avustajan työuraa ollessa takana jo lähes 10 vuotta!!

Alun jälkeen asiakkaiden, avustajien sekä uusien asiakaskuntien määrät lisääntyivät ja samana vuonna kesän kynnyksellä kollegaksi tuli Pirjo. Nyt Kuopion toimipisteessä työskentelee jo seitsemän henkilöä.

Näihin vuosiin on mahtunut paljon: erilaisia uudistuksia niin organisaatiossa, toimitiloissa, henkilöstössä, lainsäädännössä, palvelun tuottamistavoissa ja ties missä, mutta Spesio vaan toimii edelleen ja tuottaa palveluja useimpiin Savon kuntiin.

Reilun 10 vuoden työrupeamani sisältää niin hyviä kuin ei-niin-hyviä päiviä. Se mikä saa jaksamaan ja tuo iloa työhön ovat edelleen IHMISET – asiakkaat, avustajat ja kaikki ne, joiden kanssa tätä työtä tekee, vaikka asiat eivät aina niin helppoja olisikaan. Työn myötä olen ollut etuoikeutettu saadessani kohdata kaikenikäisiä, eri elämäntilanteissa eläviä, hienoja persoonia. Monesta asiakkaasta sekä avustajasta on tullut vuosien tuntemisen myötä enemmän kuin ”vanhoja tuttuja” ja huumori kukkii kohtaamisissa. Jatketaan samalla linjalla.