Ylätunniste

Spesio 20 vuotta – juhlavuoden tarinoita

Spesio 20 vuotta – juhlavuoden tarinoita

Spesion 20 toimintavuotta sisältävät monenlaisia tapahtumia ja tarinoita. Liiketoimintapäällikkö Pirjo Mäkisalo aloittaa tarinatorstait, joita tulemme jatkamaan säännöllisesti läpi vuoden. Vähintään kerran kuussa torstaisin julkaistavissa pienissä tarinoissa muistellaan, kerrotaan Spesion toiminnasta ja sen kehityksestä vuosien varrella.

Kaikki alkoi tämän vuosituhannen alussa projektikeskus Palkosta, joka toimi Joensuun keskustassa Yläsatamakadulla. Palko oli Honkalampi-säätiön projektien ja hankkeiden muodostama ”hautomo”, jossa oli mahtava kehittämisen ilmapiiri. Vaikka me kaikki työskentelimme hyvinkin erilaisten yhteiskunnallisten asioiden äärellä, saimme toisiltamme arvokasta tukea ja uusia näkökulmia. Samassa kerroksessa työskenneltiin mm. sosiaalityön, työllistämisen, kommunikaation, autismikuntoutuksen ja vammaisjärjestöjen edunvalvontatyön parissa. Näin vain muutamia mainitakseni.

Olen kiitollinen siitä, että sain aloittaa uutena työntekijänä nimenomaan Palkossa ja hypätä mukaan projektityöhön. Ese-projekti oli käynnistynyt vuosi tai pari aikaisemmin ja se kehitti erityislasten ja -nuorten harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa mm. tukihenkilötoiminnan avulla. Sain aloittaa työpolkuni Esen iltapäiväkerhossa ohjaajana ja apunani minulla oli kerhoavustajia. Tukihenkilökoulutuksen lisäksi muistelen lämmöllä myös sisupartiotoimintaa ja useana kesänä järjestämiämme kesäleirejä eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Monet naurut saimme jälkikäteen siitä, kun leirille lähtiessä olin vetäjänä tarkasti muistutellut ja huolehtinut siitä, että kaikkien leiriläisten matkatavarat ovat bussissa ja sitten oma makuupussini ja vohvelirauta jäi nököttämään parkkipaikalle. No siitäkin selvittiin.

Asiakkaamme, avustajamme, nykyinen tai entinen työntekijämme/yhteistyökumppanimme!  Haluatko sinä kertoa oman tarinasi kuinka Spesio on vaikuttanut elämääsi? Lähetä tarina meille sähköpostitse osoitteeseen: sinikka.rasanen@spesio.fi