Ylätunniste

Palveluseteli

Palveluseteli

Henkilökohtainen apu palvelusetelillä

Sinä päätät työajat ja -tehtävät
Sinä valitset avustajan
Me hoidamme kaiken muun
Palvelu on sinulle täysin maksutonta

Palveluseteli on kuntien uusi tapa järjestää terveys- ja sosiaalipalveluita. Palvelusetelillä henkilökohtaista apua voivat tuottaa vain ne yritykset, jotka kunta on hyväksynyt tuottajiksi.

Keskeisin ero tuottamassamme tuetussa työnantajamallissa  ja palvelusetelissä on siinä, että palvelusetelimallissa avustaja on työsuhteessa meihin, eli mikäli olet valinnut henkilökohtaisen avun järjestämistavaksi palvelusetelin, asiakassuhteessa avustajasi on Spesion työntekijä.

Mikäli siirryt meillä Spesiolla henkilökohtaisen avun saajana tuetusta työnantajamallista palveluseteleiden käyttäjäksi, sinulla on halutessasi edelleen mahdollisuus jatkaa työsuhdetta tutun avustajan kanssa. Tällöin avustaja siirtyy meidän työntekijäksemme ja jatkaa kanssasi yhteistyötä. Kaikilta muilta osin palvelu noudattaa tuetun työnantajamallimme periaatteita, joten voit esimerkiksi itse valita avustajasi. Halutessasi voimme myös valita avustajan puolestasi.

Palvelusetelillä tuotettu henkilökohtainen apu on asiakkaalle maksutonta. Sen avulla sinulla asiakkaana on vapaus valita, kuka palvelun tuottaa. Kaikilla palveluntuottajat noudattavat samoja periaatteita laki huomioiden, mutta eri palveluntarjoajilla on erilaisia toimintatapoja.

Palveluseteleillä voit valita juuri sinulle sopivan palveluntarjoajan ja palveluntuottajaa on myös oikeus aina vaihtaa.

Yrityksien tulee hakeutua ja tulla hyväksytyksi kuntien palvelusetelituottajiksi. Mikäli emme ole vielä kuntasi hyväksymien palvelusetelipalveluiden tuottajissa, ota meihin yhteyttä, niin voimme hakea palveluntuottajaksi kuntaasi. Hakuprosessissa menee noin kuukausi. Lisätietoa saat meiltä tai omasta kunnastasi.

Yhteystietoihin