Ylätunniste

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu

Spesio tuottaa henkilökohtaista apua tuetulla työnantajamallilla, palvelusetelillä ja yksityisesti ostettuna.

Tuettu työnantajamalli

Hoidamme lakisääteiset velvollisuudet, rekrytoinnin ja palkanmaksun
Neuvomme ja ohjaamme
Sinä toimit työnantajana ja päätät työajat ja tehtävät sekä valitset avustajan
Palvelu on sinulle maksutonta kunnan maksusitoumuksella.

Olemme yksi ensimmäisistä toimijoista henkilökohtaisen avun alalla, joten tunnemme käytännöt ja toimintamallit perinpohjaisesti. Palvelumme perustuu henkilökohtaisen avun ideologiaan: itsenäisyyteen, yhdenvertaisuuteen ja valinnanvapauteen. Olemme tällä hetkellä ainoa yritys, joka tuottaa henkilökohtaista apua tuetulla työnantajamallilla.

Tuettu työnantajamalli on yksi monista tavoista järjestää henkilökohtaista apua ja se on asiakkaalle maksutonta. Tuettu työnantajamallimme tarjoaa sinulle mahdollisuuden keskittyä käytännön asioihin, kun me Spesiolla huolehdimme puolestasi lakisääteisistä velvoitteista. Hoidamme puolestasi esimerkiksi palkanmaksun, lakisääteiset vakuutukset ja työterveyshuollon järjestämisen. Meiltä saat apua myös sijaisen etsintään avustajasi sairaus- ja vuosilomien ajaksi. Tuetussa työnantajamallissa valitset itse avustajasi ja päätät itse myös avustajasi työajoista ja työtehtävistä.

Saat parhaat puolet henkilökohtaisen avun järjestämisestä työnantajamallilla: voit toimia itsenäisesti ja sinulla on samalla mahdollisuus ammattitaitoiseen tukeen.

Tuetussa työnantajamallissa avustaja on suoraan työsuhteessa asiakkaaseemme. Annamme ohjausta ja neuvontaa molemmille osapuolille, olipa kyse sitten työsuhteen ehdoista tai avustajan käytännön työstä. Henkilökuntamme pystyy vuosien kokemuksella opastamaan sekä työlainsäädäntöön että työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä, sekä esimerkiksi arkisissa, ennakoimattomissa käytännön asioissa. Tuetussa työnantajamallissa työnjohto-oikeus on sinulla itselläsi.

Voit ottaa meihin yhteyttä missä tilanteessa tahansa ja autamme järjestämään tilanteen kaikille osapuolille mahdollisimman toimivaksi.

 

Palveluseteli

Sinä päätät työajat ja -tehtävät
Sinä valitset avustajan
Me hoidamme kaiken muun
Palvelu on sinulle täysin maksutonta

Palveluseteli on kuntien uusi tapa järjestää terveys- ja sosiaalipalveluita. Palvelusetelillä henkilökohtaista apua voivat tuottaa vain ne yritykset, jotka kunta on hyväksynyt tuottajiksi.

Keskeisin ero tuottamassamme tuetussa työnantajamallissa  ja palvelusetelissä on siinä, että palvelusetelimallissa avustaja on työsuhteessa meihin, eli mikäli olet valinnut henkilökohtaisen avun järjestämistavaksi palvelusetelin, asiakassuhteessa avustajasi on Spesion työntekijä.

Mikäli siirryt meillä Spesiolla henkilökohtaisen avun saajana tuetusta työnantajamallista palveluseteleiden käyttäjäksi, sinulla on halutessasi edelleen mahdollisuus jatkaa työsuhdetta tutun avustajan kanssa. Tällöin avustaja siirtyy meidän työntekijäksemme ja jatkaa kanssasi yhteistyötä. Kaikilta muilta osin palvelu noudattaa tuetun työnantajamallimme periaatteita, joten voit esimerkiksi itse valita avustajasi. Halutessasi voimme myös valita avustajan puolestasi.

Palvelusetelillä tuotettu henkilökohtainen apu on asiakkaalle maksutonta. Sen avulla sinulla asiakkaana on vapaus valita, kuka palvelun tuottaa. Kaikilla palveluntuottajat noudattavat samoja periaatteita laki huomioiden, mutta eri palveluntarjoajilla on erilaisia toimintatapoja.

Palveluseteleillä voit valita juuri sinulle sopivan palveluntarjoajan ja palveluntuottajaa on myös oikeus aina vaihtaa.

Yrityksien tulee hakeutua ja tulla hyväksytyksi kuntien palvelusetelituottajiksi. Mikäli emme ole vielä kuntasi hyväksymien palvelusetelipalveluiden tuottajissa, ota meihin yhteyttä, niin voimme kartoittaa olisiko meidän mahdollista laajentaa toimintaamme kuntasi alueelle.

Yksityisesti ostettava henkilökohtainen apu

Haluaisitko saada täydennystä tuettuun työnantajamalliin tai palveluseteleillä ostettuun henkilökohtaiseen apuun? Meidän kauttamme voit ostaa yksityisesti henkilökohtaista apua jo olemassa olevan henkilökohtaisen avun päätöksen lisäksi. Yksityisesti ostettava henkilökohtainen apu voi tarjota sinulle mahdollisuuden vaikka säännöllisiin luontoretkiin tai teatterivierailuihin avustajan kanssa.

Jos palvelusi tarve vastaa henkilökohtaisen avun periaatteita ja on luonteeltaan päivittäistä, mutta sinulle ei ole myönnetty henkilökohtaisen avun päätöstä kunnastasi, sinulla on mahdollista ostaa henkilökohtaisen avun palvelua yksityisesti. Tällöin palvelu vastaa tuetun työnantajamallin palveluamme, ja asiakas toimii avustajan työnantajana meidän hoitaessa lakisääteiset velvoitteet sekä neuvonnan ja ohjauksen.

Palvelun hinta on arkisin noin 20 euroa tunnilta, josta on mahdollista hakea kotitalousvähennystä verotuksessa. Arkiaikojen ulkopuolella veloitetaan erikseen lakisääteiset lisät (ilta, viikonloppu ja juhlapyhät). Yksityisesti ostettavan henkilökohtaisen avun maksaa asiakas itse ja siitä on mahdollista saada kotitalousvähennystä (45 % palvelun laskutushinnasta). Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat osoitteesta www.vero.fi.

Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin voimme etsiä sinulle parhaimman ratkaisun tarpeisiisi.