Ylätunniste

Kohta 20 vuotta taivalta takana henkilökohtaisen avun parissa 

Kohta 20 vuotta taivalta takana henkilökohtaisen avun parissa 

Hotakainen, Äiti Teresa, Ilkka Alanko ja Suvi Teräsniska. Miten nämä henkilöt liittyvät Spesioon? 

Korona-ajasta huolimatta toteutimme alkusyksystä ulkopuolisen toimijan organisoiman tyytyväisyyskyselyn asiakkaillemme ja Spesion kautta työskenteleville henkilökohtaisille avustajille. Ajattelimme, että tuskin heti tulee tämän poikkeuksellisempaa aikaa kysellä asiakkaidemme ja avustajien mietteitä Spesion palveluista. Hyvällä säällä on helppo seilata vai miten se menikään? 

Korona-aika on vaikuttanut suuresti henkilökohtaisen avun käyttäjien arkeen ja henkilökohtaisten avustajien työhön. Rajoitukset näkyivät yksityisissä kodeissa, mutta myös asumisyksiköissä. Valitettavasti lomautuksilta ei tälläkään alalla vältytty. Toimistolta käsin olemme toki pyrkineet pitämään palvelut toiminnassa niin normaalina kuin mahdollista. Kyselyn pohjalta tulkitsemme, että tässä olemme onnistuneet”Tämä kyselykin osoittaa sen, että ovat kiinnostuneita ja halutaan parantaa, jos palautetta tulee.”  

Poikkeusolot tai ei, meille on todella tärkeää tarjota asiakkaillemme luotettavaa palvelua ympäri vuoden. Haluamme, että asiakkaillamme ja työntekijöillämme on nimetyt palveluesimiehet, joihin he voivat olla suoraan yhteydessä omissa asioissa. Nämä asiat nousivat positiivisesti esille myös kyselyn tuloksissa. Koko toimintamme perusta on henkilökohtaisen avun henki ja ideologia, jonka pohjalta palveluita on tuotettu jo kohta 20 vuoden ajan. Ensi vuonna juhlimme! Emme halua olla kasvoton toimija niin, että asiakas on ”yksi numero muiden joukossa”. Haluamme, että asiakkaamme pääsevät aidosti toteuttamaan omanlaista elämää. 

Mikä siis yhdistää alussa mainittuja julkisuuden henkilöitä? Näillä henkilöillä vastaajat kuvasivat Spesiota. Suvi Teräsniska: ”ei yltiöiloinen, tasaisen veden eläjä”. Ilkka Alanko: räväkkä ja omaperäinen”. Äiti Teresa: ”avulias, epäitsekäs”. Oranssi Hotakainen: ”sana hallussa, kokonaisuus kasassa”. Olemme enemmän kuin ylpeitä siitä, miten meitä on kuvattu kyselyssä. Kyllä, tunnistamme itsemme näistä kuvauksista. 😉 Jaamme tulevan syksyn aikana sekä Spesion somessa että nettisivuillamme kyselyn tuloksia.