Ylätunniste

Honkalampi on mukana Suomen suurimmassa avointen ovien tempauksessa

Honkalampi on mukana Suomen suurimmassa avointen ovien tempauksessa

Honkalampi-säätiö osallistuu tällä viikolla Suomalaisen Työn Liiton järjestämään Tervetuloa meille -tempaukseen, joka on Suomen suurin avointen ovien tapahtuma. Koko viikon kestävän tempauksen puitteissa ovensa avaa 80 yritystä ja yhteisöä 45 paikkakunnalla ja noin sadassa eri tapahtumassa.

Honkalampi-säätiö avaa kampanjaviikolla ovensa viidellä eri paikkakunnalla, ja vierailuilla on mahdollisuus tutustua mm. nuorten työpajatoimintaan Lieksassa, Spesion avustajapalveluihin Kuopiossa ja Joensuussa, Fondon kuntoutus- ja terapiapalveluihin Joensuussa, Espoossa ja Porvoossa sekä Evantian viittomakielen tulkkauspalveluihin Joensuussa

”Haluamme näyttää, kuinka me yhteiskunnallisena yrityksenä teemme työtä, jotta myös heikommassa asemassa tai haastavassa elämäntilanteessa olevat ihmisetkin voivat elää hyvää elämää. Viime vuonna ihmisillä oli mahdollisuus tutustua mm. kehitysvammaisten asumiseen ja päihdepalveluyksikköön. Nyt avaamme ovet palveluissa, joista meidät tunnetaan huonommin”, Honkalampi-säätiön palvelujohtaja Arto Mononen kertoo.

Honkalampi on laaja-alainen konserni, joka mm. tarjoaa asumista kehitysvammaisille aikuisille, erilaisia työhönvalmennus- ja työhönkuntoutuspalveluita haasteellisessa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille, henkilökohtaisia avustajapalveluita noin tuhannelle ihmiselle 50 eri paikkakunnalla, päihde- ja kuntoutuspalveluita huume- ja sekakäyttäjille sekä terapia- ym. palveluita muun muassa lapsille, joilla on neurologisista vaikeuksia tai muita käyttäytymiseen liittyviä ongelmia.

”Honkalampi on loistava esimerkki yhteiskunnallisesta yrityksestä, joka kantaa laajalti vastuuta yhteiskunnasta ja sen kaikista jäsenistä. Tällaisia yrityksiä tarvitsemme tulevaisuudessa yhä enemmän. On hienoa, että voimme Tervetuloa meille -viikolla tehdä tunnetuksi myös tätä tärkeää, vahvoihin arvoihin perustuvaa työtä”, Niina Ollikka, Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin markkinointipäällikkö sanoo.

Suomalaiset arvostavat yrityksen yhteiskunnallista päämäärää

Suomalaisen Työn Liiton viime keväänä tekemä selvitys osoitti, että 88 % suomalaisista arvostaa yrityksiä, jotka tekevät toimintansa kautta hyvää yhteiskunnalle ja ympäristölle. Joka neljäs suomalainen (26 prosenttia) sanoo, että yrityksen tuottama yhteiskunnallinen hyvä vaikuttaa myös omiin ostopäätöksiin.

”Kasvava vastuullisuuden trendi on meille todella rohkaiseva. Se haastaa niin yritykset kuin julkisen sektorinkin miettimään, kuinka ne pystyvät tuottamaan entistä vaikuttavampia palveluita lyhytjänteisen hintakilpailun sijaan. Uskon, että tulevaisuus on valoisa meille, jotka olemme tässä työssä jo pidemmällä ja joita ajaa eteenpäin vahva arvopohja eikä ahne pääomien tavoittelu”, Honkalampi-säätiön palvelujohtaja Arto Mononen sanoo.

Lisätietoa Honkalampi-säätiön avoimien ovien päivistä: https://www.facebook.com/honkalampiS/photos/a.440058086043220/2358271290888547/?type=3&theater

Kaikissa toimipisteissä on kahvitarjoilu, ja Joensuun Spesiossa arvotaan kävijöiden kesken elokuvalippuja.

Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avointen ovien tapahtumat. Tapahtumakalente­rin osoite on: tervetuloameille.fi